logo


Проф. д-р Стефан Горанов - консултант по клинична хематология в МБАЛ Централ Хоспитал

Проф. д-р Стефан Горанов - консултант

Проф. д-р Стефан Горанов, дмн е пловдивски възпитаник. Професионалната и научно преподавателската си кариера реализира изцяло в Медицинския университет и УМБАЛ "Св Георги" - Пловдив. Има 4 медицински специалности, 2 дисертации в областта на клиничната хематология и над 220 публикации и научни съобщения.
Дългогодишен ръководител на университетската клиника по хематология в УМБАЛ "Св. Георги", където създава първия извънстоличен център за трансплантация на стволови клетки.

Проф. Горанов е бил национален консултант по клинична хематология, председател е на работните групи, създали първия стандарт по Клинична хематология и първите версии на Методичните указания за лечение на хематологичните заболявания, главен редактор на сп. "Хематология и трансфузиология", експерт към МЗ и НЗОК.

Носител е на сребърно отличие на Българския лекарски съюз за "Лекар на годината" за 2011 г. и на наградата "Проф. д-р Константин Чилов” за 2013 г. на Министерство на здравеопазването (МЗ), БЛС и БАН за принос към българското здравеопазване, висок професионализъм и медицинска етика.

В момента е консултант по клинична хематология към МБАЛ Централ Онко Хоспитал - Пловдив.


Прием след предварително записване на тел.: 032 644 222
Виж още в меню Контакти.
Понеделник -
Вторник -
Сряда -
Четвъртък -
Петък -