logo


Три дни безплатни прегледи при педиатрите в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Три дни безплатни прегледи при педиатрите в МБАЛ „Централ Хоспитал“
29 Май 2024
617

Обновеното отделение по Педиатрия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ организира 3 дни безплатни консултации за деца. Те ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 ч., съобщи началникът д-р Анелия Балабанова. За прегледите не са необходими направления от личните лекари, но желаещите да посетят болницата трябва да си запишат час на тел: 0877 491 701.

„Кампания „Отворени врати“ е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, но тъй като на 31 май е Световен ден без тютюнопушене, сме решили да проведем профилактична кампания и за вредата от цигарите, посочи завеждащата. - Опасният навик е доста разпространен сред тийнейджърите, а е предпоставка за тежки заболявания в напреднала възраст.“

Педиатрите са на разположение за консултации по различни теми като болести на обмяната при подрастващите, затлъстяване, здравословно хранене и др. А младите майки ще получат подкрепа от специалистите как да кърмят бебенцата си и ще разберат какви са нормите на развитие в детската възраст. При констатирани проблеми ще бъдат проведени консултации и с други специалисти от лечебното заведение.

Специално внимание екипът ще отдели на ползата от имунизациите. Така хората се предпазват от сериозно боледуване, а понякога и от смърт вследствие на болести, предотвратими с ваксините.

Д-р Балабанова припомни, че отделението е на разположение на гражданите 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Всички деца и родители, баби и дядовци, които имат каквито и да било тревоги, могат да се обръщат към нас за съдействие и след кампанията, увери тя.